για το φεστιβαλ

4ο Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα

“τα αναρχικά βιβλία είναι όπλα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό”

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα ήταν μια σκέψη που υπήρχε αρκετό καιρό στο μυαλό όσων συμμετέχουμε στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω”. Η επιτυχία και ο θετικός απολογισμός των εκδηλώσεων των τριών προηγούμενων χρόνων, μας ωθεί στην διοργάνωση του για 4η φορά και φέτοςέχοντας πλέον παγιωθεί, ως ένα 3ήμερο εκδηλώσεων, συζητήσεων, παρουσιάσεων, εκθέσεων, πολιτιστικών δραστηριοτήτων και …φυσικά ανάδειξης των κινηματικών βιβλίων και εκδόσεων.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων, η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός φαντάζουν ως οι μόνες επιλογές μιας κοινωνίας σε κρίση.

Παράλληλα, σε μια περίοδο που και στο εσωτερικό των κινημάτων αντίστασης διαμορφώνονται όροι απαξίωσης για την πολιτική ζύμωση και εμβάθυνση, θεωρούμε πως η προώθηση της κουλτούρας της αυτομόρφωσης, της πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της διατήρησης της κοινωνικής και ταξικής μνήμης απέναντι στην κουλτούρα του lifestyle αναρχισμού και της χουλιγκανοποίησης της πολιτικής, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στην κατεύθυνση της ευρύτερης ανασυγκρότησης του ριζοσπαστικού και επαναστατικού κινήματος.

Φέτος, στο 3ήμερο φεστιβάλ θα φιλοξενήσουμε βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές σχετικά με μια πληθώρα θεματικών.

Παράλληλα, σε όλες τις μέρες θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας.

Δημιουργούμε ένα χώρο ελεύθερο από το κράτος και το εμπόρευμα, ένα χώρο συνάντησης, συζήτησης και κριτικής, όπου το όποιο αντίτιμο υπάρχει για να εξυπηρετεί την οικονομική αυτοενίσχυση των διάφορων εγχειρημάτων που συναποτελούν το φεστιβάλ.

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και οι εκθέσεις κινούνται σε μια λογική επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου και μετατροπής του σε τόπο συνάντησης, αντίστασης και δημιουργίας.

Την Πέμπτη και την Παρακευή, το φεστιβάλ θα ξεκινά από τις 6 το απόγευμα ενώ το Σάββατο από τις 12 το πρωί με έκθεση κινηματικού βιβλίου, φωτογραφίας, distro αυτοοργανωμένης μουσικής και έντυπου υλικού του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού κινήματος.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν για μια ακόμα χρονιά θετικά στο κάλεσμα μας για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ.

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” | Πατρέως 87 στις σκάλες

 epitaprosw.espivblogs.net

anarchistbookfairpatras.wordpress.com

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s