ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ 2014

Υλικό από το πρώτο φεστιβάλ αναρχικού βιβλίου

για το φεστιβαλ

shadowfists2

“Τα αναρχικά βιβλία είναι όπλα ενάντια στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό”

Λίγα λόγια για το αναρχικό φεστιβάλ βιβλίου


Η διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Αναρχικού Βιβλίου στην Πάτρα υπήρχε εδώ και αρκετό καιρό ως ιδέα συντρόφων και συντροφισσών που σήμερα συμμετέχουν στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο “επί τα πρόσω”.

Στόχος του φεστιβάλ είναι η ανάδειξη του πλούτου των αναρχικών, αντιεξουσιαστικών και ελευθεριακών αντιλήψεων, η διάχυση των αναρχικών προταγμάτων στην κοινωνία και ειδικά στη νεολαία της πόλης σε μια περίοδο που η κρατική προπαγάνδα σε βάρος όσων αντιστέκονται αυτοοργανωμένα και από τα κάτω κυριαρχεί, ενώ ο ρατσισμός, ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο εκφασισμός φαντάζουν ως οι μόνες επιλογές μιας κοινωνίας σε κρίση.

Παράλληλα, σε μια περίοδο που και στο εσωτερικό των κινημάτων αντίστασης διαμορφώνονται όροι απαξίωσης για την πολιτική ζύμωση και εμβάθυνση, θεωρούμε πως η προώθηση της κουλτούρας της αυτομόρφωσης, της πολιτικής και θεωρητικής αναζήτησης, της διατήρησης της κοινωνικής και ταξικής μνήμης απέναντι στην κουλτούρα του lifestyle αναρχισμού και της χουλιγκανοποίησης της πολιτικής, αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικές στιγμές στην κατεύθυνση της ευρύτερης ανασυγκρότησης του ριζοσπαστικού και επαναστατικού κινήματος.

Φέτος, στο 3ήμερο φεστιβάλ θα υπάρχουν βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, εκδηλώσεις και προβολές γύρω από την κρίση και το χρέος, το πρόταγμα του αναρχοκομμουνισμού, την ιστορία της Παρισινής Κομμούνας του 1871, το φασισμό, το ζήτημα της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος, τη διαδικασία εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες κ.α.

Δημιουργούμε ένα χώρο ελεύθερο από το κράτος και το εμπόρευμα, ένα χώρο συνάντησης, συζήτησης και κριτικής, όπου το όποιο αντίτιμο υπάρχει για να εξυπηρετεί την οικονομική αυτοενίσχυση των διάφορων εγχειρημάτων που συναποτελούν το φεστιβάλ.

Από τις εκδηλώσεις δεν θα μπορούσε να λείπει η πολιτιστική δραστηριότητα σε μια λογική επανοικειοποίησης του δημόσιου χώρου και μετατροπής του σε τόπο συνάντησης, αντίστασης και δημιουργίας. Έτσι, την Παρασκευή οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μουσική, ενώ το βράδι του Σαββάτου με την θεατρική παράσταση “ο άσχημος” από την ομάδα “Τότε Πότε”.

Την Πέμπτη και την Παρακευή, η έκθεση βιβλίου θα ξεκινά από τις 5 το απόγευμα ενώ το Σάββατο από τις 11 το πρωί.Παράλληλα, σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει έκθεση αφίσα και φωτογραφίας από στιγμές του αναρχικού και ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος καθώς και μόνιμη έκθεση με ξενόγλωσσα κινηματικά βιβλία.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου φεστιβάλ. Εκδοτικά εγχειρήματα, πολιτιστικές ομάδες, αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, καταλήψεις και πολιτικές συλλογικότητες.

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “επί τα πρόσω” | Πατρέως 87 στις σκάλες

 epitaprosw.espivblogs.net

anarchistbookfairpatras.wordpress.com

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 29 Μάη

19.00  Παρουσίαση του 2ου τεύχους της πολιτικής επιθεώρησης «Κοινωνικός Αναρχισμός»

από τις συνεργατικές εκδόσεις Κουρσάλ

«Ζούμε στην εποχή των δολοφόνων και είμαστε αναγκασμένοι να θέσουμε κάποια κατεπείγοντα ερωτήματα: Ποια είναι η πραγματική φύση του φασισμού; Ποιο το ιστορικό του στίγμα; Ποια σχέση τον συνδέει ευθύγραμμα με τον φασισμό; Ποιες οι φιλοσοφικές του καταβολές; Ποιοι οι μηχανισμοί που τον γεννούν; Κατάφερε ποτέ πραγματικά να συνεπάρει την εργατική τάξη; Ποιες ψυχολογικές, υλικές κι αισθητικές χειρονομίες τον εκφράζουν; Ποια μπορεί να είναι σήμερα μια στρατηγική αφανισμού του τέρατος; Πώς πρέπει να οργανωθούμε απέναντι στο νέο ολοκληρωτισμό;»

21.00 Παρουσίαση άρθρων από τον Κοινωνικό Αναρχισμό γύρω από το ζήτημα της οργάνωσης του αναρχικού κινήματος 

“Το ερώτημα «οργάνωση» ή «μη οργάνωση» δεν έχει υπάρξει ποτέ ως θέμα διένεξης ανάμεσα στους σοβαρούς αναρχικούς, παρά μόνο ίσως ανάμεσα σε εκείνους τους μοναχικούς ατομικιστές, των οποίων η ιδεολογία έχει τις ρίζες της περισσότερο σε μια εκδοχή του κλασικού φιλελευθερισμού παρά στην αναρχία.[…] Το πραγματικό ερώτημα αφορά στο είδος της οργάνωσης”.

M. Bookchin


 

Παρασκευή 30 Μάη

 19.00 Παρουσίαση του εγχειριδίου εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε μετανάστες και πρόσφυγες

από την ομάδα για την αυτομόρφωση της κατάληψης Σινιάλο

“Η ανάγκη των μεταναστών για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας είναι αυτονόητη καθώς η γνώση της λύνει ένα βασικό πρόβλημα, αυτό της επικοινωνίας. Η σπουδαιότητα εκμάθησης της γλώσσας γίνεται κατανοητή μέσα από την ίδια τη συνθήκη της μετανάστευσης.

Οι άνθρωποι που διώκονται βίαια από τις χώρες τους, καταλήγουν σε όποιον προορισμό καταφέρουν να αποκτήσουν πρόσβαση, μόνοι και ανεπιθύμητοι, σε χώρες όπου βρέθηκαν τυχαία χωρίς καμία προετοιμασία. Οσοι έρχονται, χωρίς να έχουν κανέναν εδώ να τους περιμένει, γεγονός που είναι και το πιο σύνηθες, συνειδητοποιούν πως είναι σχεδόν αδύνατον να χτίσουν μια αξιοπρεπή καθημερινότητα”.

20.00 Παρουσίαση του βιβλίου “Louise Michel: Σας γράφω από τη νύχτα μου»

από τη +τεχνία-

Με αφορμή τα 143 χρόνια από την Παρισινή Κομμούνα (Μάρτιος-Μάιος 1871),θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου “σας γράφω από τη νύχτα μου”, που περιλαμβάνει γράμματα της Louise Michel, λίγο πριν και μετά την Παρισινή Κομμούνα.

Η παρουσίαση θα περιλαμβάνει προβολή slides (κάποια γενικά ιστορικά στοιχεία και αποσπάσματα από τα γράμματα της Louise Michel), μία επισκόπηση της Παρισινής Κομμούνας, τη συμμετοχή ελλήνων εξεγερμένων σε αυτό το επαναστατικό κοινωνικό εγχείρημα κατάργησης της εξουσίας και της εκμετάλλευσης που αντιμετώπισε την αιματηρή στρατιωτική καταστολή και αναφορές στη συγκεκριμένη μετάφραση (μεθοδολογία, δυσκολίες, επιλογή) και τα χαρακτηριστικά της έκδοσης.

21.00 Προβολή της υποτιτλισμένης ταινίας Louise Michel, la rebelle και ιστορική έκθεση υλικού γύρω από την Παρισινή Κομμούνα

Ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους σε υλικό τους συντρόφους από την κατάληψη σινιάλο στο αιγάλεω και τη συντρόφισσα Β. από το τμήμα γαλλικών του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Κ*Βοξ στα Εξάρχεια

22.30 Ρεμπέτικο γλέντι

για την οικονομική ενίσχυση του φεστιβάλ, για την επανοικειοποίηση των δημοσίων χώρων μακριά από λογικές κέρδους, εμπορεύματος και διαμεσολάβησης


Σάββατο 31 Μάη

18.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Χρέος, τα πρώτα 5 χιλιάδες χρόνια»

από τις εκδόσεις στάσει εκπίπτοντες

“Αν το «χρέος», με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κυριαρχεί στην καθημερινότητα, η συζήτηση περί χρέους δεν έχει σταματήσει για τουλάχιστον 5.000 χρόνια. Η ένταξη του φαινομένου στον ανθρωπολογικό πυρήνα και η προσπάθεια κατανόησής του μέσω της μελέτης των αρχέγονων πιστωτικών διευθετήσεων, οδήγησε τον Ντέιβιντ Γκρέιμπερ στην ιχνηλασία και τη σαρωτική ιστορική αφήγηση των ποικίλων μορφών χρέους, τον αντιπραγματισμό, τις ανταλλαγές, την προέλευση του χρήματος και της πίστωσης, των δανείων και των πιστωτικών καρτών”.

20.00 Παρουσίαση του βιβλίου «Αναρχοκομμουνισμός

από τις εκδόσεις Κόκκινο Νήμα

Συλλογή κειμένων για την ιστορία του αναρχοκομμουνιστικού κινήματος
«Ανασύροντας στην επιφάνεια το παλιό αναρχοκομμουνιστικό κίνημα και τη θεωρία του, δεν παρουσιάζουμε μόνο ό,τι καλύτερο, ό,τι πιο βαθιά ανθρώπινο και οικουμενικό έδωσε ο αναρχισμός στους δύο αιώνες της ιστορίας του, αλλά επιπλέον συνεχίζουμε, να μιλάμε για τον κομμουνισμό ως υπάρχον ιστορικό κίνημα. […] H πρακτική ανάγκη για τον κομμουνισμό πηγάζει μέσα από τα αδιέξοδα της αντιφατικής καπιταλιστικής κοινωνικής σχέσης και τους πραγματικούς, καθημερινούς αγώνες του προλεταριάτου. H διερεύνηση της ιστορίας του κομμουνιστικού κινήματος είναι διερεύνηση του ιστορικού πλαισίου μέσα στο οποίο μπορούν να γίνουν κατανοητές οι υπάρχουσες κοινωνικές συγκρούσεις».

από τον πρόλογο της εκδοτικής ομάδας

22.00 Θεατρική Παράσταση «Ο Άσχημος»

από τη θεατρική ομάδα Τότε Πότε

“Άσχημος, πανάσχημος, φρικιαστικός, μια αηδία.

Μα πόσο άσχημος; Όσο χρειάζεται για ν’αλλάξει. Να τον αλλάξουν.

Να αλλάξουν και να ανταλλάξουν. Ένας ή δύο.

Δύο ή πολλοί

Όλοι και θα εξαφανιστούν. Οι ίδιοι και οι εαυτοί στα άκρα.

Εύπεπτοι κι ατόφιοι.

Ταυτότητες. Μισές. Ολόκληρες.

Καμιά”.

MULTIMEDIA

αφίσα εκδήλωσης

af_bookfair

αφίσα θεατρικής παράστασης

af_totepote_net

πρόγραμμα φεστιβάλ (και σε μορφή pdf)

flyer φεστιβάλ

fl_bookfair

trailer θεατρικής παράστασης

βίντεο προπαγάνδισης φεστιβάλ βιβλίου

σελιδοδείκτης φεστιβάλ

selidodeiktes_bookfair

EN

Anarchist books are a weapon against modern totalitarianism”

Brief presentation of the upcoming anarchist book fair in Patras, Greece

Organizing the first Anarchist bookfair in Patras, Greece has been an idea with which comrades currently participating in the self-organised social centre “Epi ta proso”1 have been flirting for quite some time.

The aim of this festival is to bring out the wealth of anarchist, antiauthoritarian and libertarian concepts and diffuse anarchist ideas into society, especially young people across the city. This is particularly important at a time when state propaganda against those who opt for self-organization and grass-roots inititatives as a means to fight prevails, and racism, social cannibalism and turning to fascism are presented as the sole options to overcome the unfolding crisis.

At the same time, even within the resistance movement, political discussion and exchange of ideas to achieve a more in-depth analysis is treated with contempt; we thus believe that promoting self-education, political and theoretical investigation, preserving social and working-class memory against lifestyle anarchism and political hooliganism are of prime importance in the direction of a wider reconstruction of the radical and revolutionary movement.

This year, the 3-day book fair will consist of book presentations, discussions, events and screenings on the following topics: crisis and debt, anarchist communism, the history of the Paris Commune, fascism, the organization of the anarchist movement, teaching Greek to immigrants and refugees etc.

Our aim is to create an event freed from state intervention and commercialism, to transform a public space into a meeting place for open discussion and criticism. Any contribution in money is strictly limited to helping the initiatives that put this festival together keep going and to covering the expenses of the event.

The book fair would not be complete without a cultural session, underlining the need to reclaim public space and transform it into a meeting place full of life, a hub of resistance and creativity. So, on Friday night there will be a live concert and on Saturday there will be a play (“The ugly one” by the theatre group “Tote pote” (i.e. “Then When”).

On Thursday and Friday (29-30/5), the book fair will open at 5 pm and on Saturday (31/5) at 11 am. During the festival there will be a permanent poster and photo gallery featuring important moments of the anarchist and wider radical movement. There will also be a book display of selected titles in English.

We would like to thank all those that responded positively to our invitation to organize this event, whether publishing collectives, cultural groups, self-managed social centres/squats or political groups.

Self-organised social centre “epi ta proso” | 87 Patreos st., Patras, Greece |epitaprosw.espivblogs.net | anarchistbookfairpatras.wordpress.com

1 This was the name of an anarchist newspaper, published from 1896 to the early 20th century in the city of Patras. The group of anarchists running the newspaper had the same name; allegedly, they were the first anarchist-communist group in the country. Epi ta proso can be freely translated as “going forward”.

Program

Thursday 29

19:00 Presentation of the political review “Social Anarchism” (vol. 2), by Koursal  Publishing collective

21:00 Discussion: “Social anarchism and the anarchist organisation”


Friday 30

19:00 Presentation of a manual for teaching Greek to refugees and migrants by the “sinialo” squat

20:00 Presentation of the book: Louise Michel “I write to you from my night” by +texnia- collective

21:00 Screening of the film: “Louise Michel, la rebelle”

22:30 Live concert (ή gig)

 

Saturday 31

18:00 Presentation of the book “Αnarcho-communism” by Kokkino Nima  Publishing collective

20:00 Presentation of the book “Debit, the first 5 thousand years” by Stasei ekpiptontes  Publishing collective

22:00 Theatre play “The ugly one” by the company “Tote Pote”

IT

”I libri anarchici sono l’ arma contro il contemporaneo totalitarismo”

Poche parole per il Festival Anarchico del Libro.

L’organizzazione del primo Festival Anarchico del Libro a Patrasso è un idea dei compagni e delle compagne che oggi partecipano allo spazio autogestito ”epi ta prosso”.

Lo scopo del festival é mettere in luce la ricchezza delle concezioni anarchiche, antistatali e libertarie, la diffusione delle proposte nella società, particolarmente nei giovani della città, in un periodo in cui domina la propaganda statale a danno di quelli che resistono autorganizzandosi, mentre il razzismo, il cannibalismo sociale e il fascismo sono considerate come le uniche scelte che puo fare una società in crisi.

Nello stesso tempo, in un periodo in cui anche all’interno dei movimenti di resistenza si creano dei momenti di perdita di valore dell’approfondimento politico, consideriamo che la promozione della cultura della autoeducazione, della ricerca politica e teorica, della conservazione, della memoria della classe sociale davanti a una cultura del lifestyle anarchico e della hooliganizzazione della politica, costituiscono dei momenti particolarmente significativi per una piu ampia ricostituzione del movimento radicale rivoluzionario.

Quest’anno al festival di 3 giorni ci saranno presentazioni di libri, convegni, manifestazioni e proiezioni intorno alla crisi e al debito, la proposta anarchocomunista, la storia della comune di Parigi del 1871, il fascismo, la questione del’organizzazione del movimento anarchico, la questione del’insegnamento della lingua greca agli emigranti e ai rifugiati etc.

Creiamo uno spazio libero dallo stato e dalla mercificazione. Uno spazio di incontro, di discussione e di critica dove ogni offerta economica sarà utilizzata per l’autofinanziamento delle diverse attività del festival.

Dalle manifestazioni non poteva mancare l’attività culturale in una logica di riutilizzo dello spazio pubblico e la sua trasformazione in un luogo di incontro di resistenza e di creatività. Quindi, Venerdì le manifestazioni si concluderanno con la musica, mentre la sera di Sabato con la rappresentazione teatrale ”il brutto” del gruppo teatrale ”Allora Quando”.

Giovedi e Venerdì la mostra del libro inizierà alle 5 del pomeriggio, mentre il Sabato dalle 11 di mattina. Nello stesso tempo, per tutta la durata del festival ci sarà la mostra del manifesto e della fotografia, tratte da momenti del movimento anarchico. Ci sarà pure una mostra di libri in lingua straniera.

Ringraziamo molto tutti quelli che hanno corrisposto positivamente al nostro invito per aver condotto a termine questo festival. Gruppi culturali, spazi autogestiti e associazioni politiche.

Spazio Autogestito ”Epi ta Prosso” | Patreos 87 sulle scale | epitaprosw.espivblogs.net

anarchistbookfairpatras.wordpress.com

PT

De 29 a 31 maio de 2014 será realizada na cidade de Patras a primeira Feira do Livro Anarquista. A Feira, organizada pelo centro social auto-organizado Epi ta Proso, acontecerá no espaço Ésperos, na praça Georgíu, no centro de Patras.O tema principal da Feira é “Os livros anarquistas são armas contra o totalitarismo moderno”. Segundo o site da Feira (em inglês eitaliano), seus objetivos são promover a riqueza das ideias anarquistas, antiautoritárias e libertárias, a divulgação das propostas anarquistas na sociedade e em especial entre os jovens, em uma época em que a propaganda estatal prevalece contra aqueles que resistem de uma forma auto-organizada e desde baixo, ao mesmo tempo que o fascismo, o canibalismo social e o racismo são apresentados como o único caminho para uma sociedade em crise.Também, num momento em que dentro dos próprios movimentos de resistência estão sendo estabelecidas condições de desprestígio da deliberação e aprofundamento político, os organizadores da Feira acreditam que a promoção da autoeducação, da pesquisa teórica e política, da preservação da memória social e de classe contra o estilo de vida (life style) anarquista e a introdução da subcultura dos ultras na política, constituem questões particularmente importantes no caminho da reconstrução do movimento radical e revolucionário.Ainda de acordo com o site da Feira, durante os dias da sua celebração no centro de Patras será criado um espaço livre, sem nenhuma relação com o Estado e o mercantilismo, um ponto de encontro, um espaço de debate e de crítica, em que qualquer preço (montante) pago na compra de livros servirá para ajudar economicamente vários projetos que compõem o festival.

Nos eventos, não poderia faltar a atividade cultural no campo da reapropriação do espaço público e sua conversão em um lugar de reunião, resistência e criatividade. Então, na sexta-feira, 30 de maio, a jornada será encerrada com música, enquanto na noite de sábado, 31 de maio, o dia fechará com a apresentação da peça “O feio” pelo grupo de teatro “Tote Pote” (Então Quando). Na quinta-feira, 29 de maio, e na sexta-feira, 30 de maio, a Feira começará às 17h, e sábado, 31 de maio, às 11h. Além disso, durante todos os dias acontecerá uma exposição de cartazes e fotos dos momentos mais importantes do movimento anarquista e radical, assim como uma feira de livros anarquistas escritos em outras línguas.

A programação da Feira:

Quinta-feira, 29 de maio

19h: Apresentação do segundo volume da revista política “Anarquismo Social”, pela cooperativa editorial Koursal

21h: Evento-Debate: “O anarquismo social e a questão da organização”, por ocasião da publicação de artigos na revista política “Anarquismo Social”

Sexta-feira, 30 de maio

19h: Apresentação de livro didático para a aprendizagem da língua grega para imigrantes e refugiados, pelo grupo de autoeducação da okupação Sinialo

20h: Apresentação do livro “Louise Michel: Os escrevo desde minha noite”, pelo grupo + Tejnia

21h: Projeção do filme legendado “Louise Michel, a Rebelde”, e exposição de material histórico sobre a Comuna de Paris

22h30: Festa com música Rebétiko

Sábado, 31 de maio 

18h: Apresentação do livro “Dívida, os primeiros 5.000 anos”, pela editora Stasei Ekpiptontas

20h: Apresentação do livro “Anarco-comunismo”, pela editora Kókkino Nima (Fio Vermelho)

22h: Apresentação teatral: “O Feio”, pelo grupo de teatro Tote Pote (Então Quando)

http://verba-volant.info/es/patras-29-31-de-mayo-de-2014-primera-feria-del-libro-anarquista/

ES

Del 29 al 31 de mayo de 2014 se celebrará en la ciudad de Patras la primera Feria del Libro Anarquista. La Feria, organizada por el centro social auto-organizado Epi ta Proso, se celebrará en el local Ésperos, en la plaza Georgíu, en el centro de Patrás.El lema principal de la Feria es “Los libros anarquistas son armas contra el totalitarismo moderno”. Según la página web de la Feria (eninglés, en italiano) sus objetivos son la promoción de la riqueza de las ideas anarquistas, anti-autoritarias y libertarias, la difusión de las propuestas anarquistas en la sociedad y sobre todo en la gente joven, en una época en la que prevalece la propaganda estatal contra los que resisten de una manera auto-organizada y desde abajo, al mismo tiempo que la fascistización, el canibalismo social y el racismo son presentados como el único camino de una sociedad en crisis.Al mismo tiempo, en un momento en el que dentro de los propios movimientos de resistencia se están estableciendo unas condiciones de desprestigio de la deliberación y profundización políticas, los organizadores de la Feria consideran que la promoción de la auto-educación, de la investigación teórica y política, de la conservación de la memoria social y de clase contra el estilo de vida (lifestyle) anarquista y la introducción de la subcultura de los ultras en la política, constituyen unos temas particularmente importantes en el camino de la reconstrucción del movimiento radical y revolucionario.Según lo que leemos en la página web de la Feria, durante los días de su celebración en el centro de Patrás se creará un espacio libre, sin ninguna relación con el Estado y el mercantilismo, un punto de encuentro, un espacio de debate y de crítica, en el cual cualquier precio (importe) abonado para comprar libros servirá para la ayuda económica de los varios proyectos que componen el festival.

De los eventos no podía faltar la actividad cultural en el ámbito de la reapropiación del espacio público y de su conversión en un lugar de reunión, resistencia y creatividad. Así pues el viernes 30 de mayo la jornada va a cerrar con música, mientras que en la noche del sábado 31 de mayo la jornada cerrará con la representación de la obra teatral “El feo” por el l grupo teatral “Tote Pote” (Entonces Cuando). El jueves 29 de mayo y el viernes 30 de mayo la Feria comenzará a las 17:00h, y el sábado 31 de mayo a las 11:00h. También, durante todos los días se celebrará una exposición de carteles y fotos de los momentos más importantes del movimiento anarquista y radical, así como una feria de libros anarquistas escritos en otros idiomas.

El programa de la Feria:

Jueves, 29 de mayo

19:00h: Presentación del segundo volumen de la revista política “Anarquismo Social” por la cooperativa editorial Koursal

21:00h: Evento – Debate: “El anarquismo social y la cuestión de la organización”, con motivo de la publicación de artículos en la revista política “Anarquismo Social”

Viernes, 30 de mayo

19:00h: Presentación del libro de texto para el aprendizaje de la lengua griega por inmigrantes y refugiados, por el grupo de auto-educación de la ocupación Sinialo

20:00h: Presentación del libro “Louise Michel: Os escribo desde mi noche”, por el grupo +tejnia

21.00h: Proyección de la película subtitulada “Louise Michel, la Rebelle”, y exposición de material histórico sobre la Comuna de París

22:30h: Fiesta con música Rebético

Sábado 31 de mayo

18:00h: Presentación del libro “Deuda, los primeros 5.000 años” por las ediciones Stasei Ekpiptontas

20:00h: Presentación del libro “Anarco-comunismo” por las ediciones Kókkino Nima (Hilo rojo)

22:00h: Representación teatral: “El feo” por el grupo teatral Tote Pote (Entonces Cuando)

http://verba-volant.info/es/patras-29-31-de-mayo-de-2014-primera-feria-del-libro-anarquista/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s